Prantner Cabernet Savignon 2009

Az éveleji időszakban mindig jó, amikor becsúszik egy elmaradt üzleti ajándék karácsony előttről. Főleg akkor, ha az egy igazán kellemes, sőt még annál is egy kicsit jobb bor. Előzetesen pár szót a környezetről: nem Villány, de a közelben, Szekszárdon alkotta meg a természet és a Prantner családi pincészet. Még pontosabb születési helyének a szekszárdi Elő-hegy azonosítható a címke alapján.

Pár szóban magáról a kiváló nedűről.

Telt, a savignon-oknál visszaköszönő kakaós-étcsokoládés illat. Némi szellőzés után kiérződik egy enyhe szilvaszerű illatanyag is, ami simán lehet más aszalt gyümölcs illata is, ez már csak orr kérdése, szerintem.

Ízében nem a szokásos, hosszan érlelt, tanninokban gazdag nagytestű bor, mint inkább egy lendületes, tüzes, zamatos vörös. Selymesen csúszik le, de sokáig a szájban, a nyelven maradt a “parazsa”, amiben megtalálható azért a tannin, de érződik bogyós gyümölcsös, édes-fanyar íz. Apró, öblögetős, elgondolkodós kortyokban javaslom fogyasztani pince(nálunk kamara)-hűvösre hűtve.

Ételként egy alacsony hőfokon, lassan főtt, majd megpirított fokhagymás-fűszeres császárhúst(húsos oldalast) tudok elképzelni mellé,  szerecsendiós zellerkrokettel és gombás rizzsel. Az egész tányért ideális lehet gazdagon megöntözni az oldalas beforralt, sűrített szaftjával.

Íme a palack fotója a vásárlás megkönnyítéséhez is.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük