A hetedik Te, Magyar légy!

A legutóbbi világversenyen elszenvedett csúfos bukás után ismét esélye kínálkozik a magyar férfi kézilabda válogatottnak, hogy elérjen egy olimpiai selejtezős helyet a kvalifikációs vb-n. Ez alapvetően felidézi az athéni sikereket, ahol a 4-dik helyre sikerült befutni, kiváló teljesítményeket felmutatva.

A mostani világeseményen eddig csak az izlandiaktól szenvedtünk vereséget az első meccsen, akik megnyerték minden meccsüket utána is(amikor ezeket a sorokat írom, a németek alázzák a szigetlakókat).
Ahhoz, hogy odaérjünk a londoni részvétel esélyére, nehéz út van elöttünk: az olimpiai-, világ- és európabajnok franciák, a korábbi vb-győztes németek és spanyolok közül kellene legalább egy győzelmet megcsípni. Ehhez bevetik az anno, az athéni olimpiára a csapatot kivezető Perez Károlyt, aki eredetileg Carlos Perez-ként látta meg a napvilágot. Vele kapcsolatban csak annyi a változás, hogy idén 40 éves, míg 2003-ban még karrierje csúcsán volt 32 évesen.

Perez.jpg

Mivel mindannyian magasfokon értjük az összes labdasportot és csapatsportot, ezért útjára indítom a diskurzust. Szerintem egy meccset behúzunk, és talán egy másikon egy döntetlenre jók leszünk. Remélve, hogy Carlos “Charlie” Perez, ez a (legalább lelkében) szittya magyar legény, hozzá fog minket juttatni néhány szép pillanathoz és sikerhez.

Share

13 thoughts on “A hetedik Te, Magyar légy!

  1. Sajnos egyértelműen látszik hogy tartalékosan nem tudunk meglepetést okozni és “elcsípni” 1-2 rosszabb napot kifogó nagy csapatot (ld. francia meccs). Nagy László pedig húzzon a picsába. (“Sajnos nem jutott ki a válogatott az olimpiára – köszönhetően annak is, hogy nem játszottam -, így nincs más lehetőségem, mint végre, 4 év hazudozás után a spanyol válogatottban játszani.”) Mert azt ugye senki sem hiszi el, hogy a szövetségnek ne lenne annyi pénze, hogy kifizesse a biztosítását… Azokat sajnálom, akik küzdenek, de 7 emberrel nem lehet egy világversenyen sem eredményt elérni. Így marad az idegeskedés a meccsek alatt, és a szívás.

  2. Én alapvetően azt látom, hogy a középdöntő nem leszünk elég erősek, mert nem teljes a csapat, ahogy Jeszi is írja. Talán a másik ágon lehetne egy kis szerencsénk, de hát nem ott vagyunk. 🙂 Szerintem ma minden kiderül, de azt látom, hogy Mocsai kapitány legalább nem ringat álomba mindenkit – megtesznek mindent és kész. Szóval idegeskedjünk. 🙂

  3. hát, idegeskedünk is… Fazekas egyelőre “csak” jól véd, remélem, ez azt jelenti, hogy útban van a fenomenális felé. 🙂 Perez Karcsi pedig ismét gólt lőtt. 🙂

  4. Ezdeszép! Csárli vállalta a góljaink 25 %-át. 🙂 Holnap vérre menő a spanyolok ellen. Kíváncsi vagyok, marad-e még erő a csapatban.

  5. 1. Nagy László menjen a faszba
    2. Perecz Károly nagyobb magyar, mint ez a kis fasz. Szeret szolizni, az meg engem nem zavar 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük