Óbuda – a helyi parkoló világbajnok

Péntek este volt. November 14. Postára igyekezvén gurult alattam a francia technika a Kiskorona utcában. Balra véget nem érő panelház, előtte parkoló, jobbra iskolaudvar és előtte szintén egy sor, az útra merőleges parkoló. Teltház. Szinte. Iskola felőli oldalon három hellyel a vége előtt óriási üres pozíció. A sor végén, tehát a 2 foglalt hely után egy Opel Corsa áll, indexel balra. “Épp megy el a szakember” – gondoltam, irányjelző jobbra, pici üresben gurulás, aztán kényelmes forduló.

Állítom le az eszközt, miközben dudálnak. Kinézek, és látom, hogy a kifelé indexelő Corsának nyílt az ajtaja, és Dr Bubó fekete, rövid, Kaplár F Józsefes frizurával, szolíd szabású teszkós orkánmellényben, belebújós(sarkon pántos) melegítőnacóban gurult felém, nőnemű létezőre jellemző kondíciókkal. Ablakot leengedtem, mire megállt. Én figyeltem:
– Mit képzel, hogy csak így bepofátlankodik, amikor 10 perce be akarok állni ide?! – kérdezte.
– Dehát kifelé tetszik indexelni, Drága… – mondtam.
– Jójó, de nem látta a tolatólámpámat?! – jött a következő kérdés.
– Hát, nem… mert nem… – kezdtem volna, de már vágtatott vissza a járművéhez.
– Tessék várni, kiállok – szóltam utána.
– Nagyon helyes! – sivított vissza és beült.

Kitolattam. De kiváncsi voltam, hogy fog beállni, ha 10 perc alatt nem sikerült. Következő történt: 3 perc alatt vagy ötször felvillant a tolatólámpa, végül kövér egyes és elzúzott Bubó néni. Azt hiszem, Jancsó nem tudott volna ilyet rendezni.

4 thoughts on “Óbuda – a helyi parkoló világbajnok”

  1. Én sajnálom őt! Én is így parkolok, ha néznek! Tudod, milyen rossz?

    Gálánsan fel kellett volna ajánlanod, hogy segítesz neki beállni. Csak ahhoz nem nézett ki elég jól, úgy veszem le. 🙂

  2. Ahogy megkaptam a jogsim, szintén így jártam. Asse tudtam, hol van az index. Aztán 7 hónapra elvették a jogsim (Djakaszosz miatt:), de végül csak 3 hónap lett belőle, viszont 70,000 HUF-om bánta. Majd ismét elkezdtem gyakorolni a parkolást, és mára már “kingdomshipness” van!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.